Limburg Positief Gezond

Regionaal channel

Vraag

27 maart 2023
Profielfoto van Imke Dekkers
Gespecialiseerde ambulante begeleider

“Wie kan me helpen? Ik kom graag in contact met organisaties die ambulante ondersteuning bieden en werken met Positieve Gezondheid. Het zou heel waardevol zijn als ze ook werken met de doelgroep autisme/ASS”

Toelichting

Voor het afstudeerproject bij Zorgverlening PGZ richt ik me op het integreren van Positieve Gezondheid binnen een team van ambulante begeleiders die werken met de doelgroep autisme/ASS. Hierbij onderzoek ik wat er voor de ambulante begeleiders nodig is om zich bekwaam en toegerust te voelen om Positieve Gezondheid in te zetten in de begeleidingstrajecten (bij jeugd én volwassenen met autisme/ASS). 

Ik ben erg benieuwd naar hoe Positieve Gezondheid bij andere organisaties wordt ingezet en of ze bepaalde tips hebben die ik kan meenemen voor het afstudeerproject. 

Profielfoto van Anita Verstappen
Vitaliteitsmakelaar, Ondernemer

Hallo Imke,
De afgelopen maanden hebben de medewerkers van de verschillende locaties vanuit https://www.limburgsezorgboeren.nl/ een blended learning Positieve Gezondheid gevolgd. Als je contact opneemt met Marion van den Broek | Medewerker Zorg en Innovatie, dan kan ze je vast helpen aan ervaringsverhalen van (ambulante?) begeleiders.
Succes met je afstudeerproject!

Profielfoto van Mischa Deusings-Klerks
Team coach de Nieuwe GGZ/ Algemene Voorziening Begeleiding /Implementatie coach PG

Hoi Imke,
Ik werk als Teamcoach binnen de Nieuwe GGZ in Maastricht en wij hebben PG geïntegreerd in onze werkwijze.
Binnen het team is er ervaring met mensen met ASS.
Neem gerust contact met mij op voor info en brainstorm.

Profielfoto van Hannie Geelen
Ambulant begeleider, groepsbegeleider (mensen met autisme), trainer en aandachtsfunctionaris positieve gezondheid

Hallo Imke, binnen Heerlen StandBy werken een aantal ambulante begeleiders met de doelgroep mensen met ASS. Er zijn ook 3 groepen voor deze doelgroep; in Hoensbroek, Heerlerheide en Heerlen Centrum. Daarnaast zijn er aandachtsfunctionarissen positieve gezondheid in verschillende wijken.
Zelf ben ik groepsbegeleider en aandachtsfunctionaris voor Heerlerheide.
Je mag gerust contact met me opnemen voor meer informatie en samenwerking.