Limburg Positief Gezond

Regionaal channel

Vraag

19 februari 2024
Profielfoto van Loek Vaessen
Coordindator Beweging Limburg Positief Gezond

“Wie kent best practices en /of voorbeelden van Positieve gezondheid in de gehandicaptenzorg?”

Toelichting

Op 26 maart vindt er een bijeenkomst plaats van de 8 grote Limburgse gehandicaptenorganisaties. Onder de noemer samenKR8 gaan deze aan de slag met het veranderen van hun werkwijze, de clientreis en het gehele zorglandschap. Samen met mijn collega Denise Roberts van Burgerkracht Limburg mag ik tijdens deze bijeenkomst iets vertellen over positieve gezondheid, inzet van informele zorg en de wijze waarop dit bijdraagt aan de transfornatie ( van de beroepshouding ). Ik ben dan ook op zoek naar good practises binnen deze sector die ik als inspiratie kan gaan vermelden. Alvast dank voor het meedenken en jullie bijdrage.

Mocht je nader met mij in contact willen komen neem dan gerust contact op door middel van loekvaessen@limburgpositiefgezond.nl

Profielfoto van Mark Vervuurt
GZ-psycholoog/projectleider eHealth

Beste Loek,

In dat verband is misschien wel aardig om iets over de gezondheidsapp b-appy te vertellen. Grondslag van deze app is Positieve Gezondheid en specifiek voor de doelgroep mensen met een LVB (16+).
Je kan me mailen als je meer info wilt op mvervuurt@asvz.nl.
In bijlage een artikel over b-appy in Tijdschrift PP

succes!

Profielfoto van Josje Korsten
Meesterschap in stressmanagement

hallo Loek,

Annemiek Grijpma kan je ongetwijfeld voorzien van good practises.
Met name vanuit haar passie voor hartcoherentie en de darmen in relatie tot gezondheid deelt zij regelmatig op LInkedIn https://nl.linkedin.com/in/annemiek-grijpma .
Ze heeft een boek geschreven: maak veiligheid voelbaar

Hartelijke groet
Josje Korsten
www.mevrouwnilsson.nl