Limburg Positief Gezond

Regionaal channel

Vraag

28 maart 2024
Profielfoto van Sheila Neijman
Projectleider positieve gezondheid

“Heeft iemand tips voor mij ? Ik wil ben van plan een training Positieve Gezondheid te geven met het spel "alles op tafel", onderdeel "Het andere gesprek". Hebben jullie suggesties voor het verfijnen van dit onderdeel?”

Toelichting

Ik ben van plan een training te geven, met het spel "Alles op tafel", onderdeel "Het Andere Gesprek". Groep van ongeveer 8 personen, die wil ik in duo laten deelnemers waarbij ze elk twee plaatjes kiezen en met behulp van een dobbelsteen een dimensie kiezen, om vervolgens de plaatjes te bespreken. De bedoeling is dat ze observeren hoe ze zelf het "andere gesprek" voeren op basis van de gekozen plaatjes en hoe ze luisteren naar de ander.  Hebben jullie suggesties voor het verfijnen van dit onderdeel? Zijn er bepaalde aspecten waar ik rekening mee moet houden of specifieke vragen die ik kan toevoegen om de discussie te stimuleren?

Alvast dank voor de imput, 

Sheila Neijman 

Profielfoto van Anita Verstappen
Vitaliteitsmakelaar, Ondernemer

Hi Sheila,
Wat fijn dat je deze vraag stelt. Erg leuk om te verkennen hoe het spel nog meer in te zetten. Het spel "Alles op Tafel" leent zich voor enorm veel variatie. Het kiezen van plaatjes in combinatie met het lot op hoe de dobbelsteen valt lijkt mijn iets teveel sturend op het gesprek. Dat is een gevoelskwestie, geen idee hoe jij dat ervaart.
Succes en veel plezier!
Je kunt me altijd even bellen of te brainstormen.
Gr Anita
T 06 41 99 1678

Profielfoto van Jolanda Janssen
Verbindingsofficier Vie Kerkrade

Goedemorgen Sheila,

In Kerkrade werken de medewerkers van Welzijnsinstelling Impuls als met 'Alles op tafel'. Neem eens contact op met Samira Rajab. Die kan je vast verder helpen of door leiden naar de juiste persoon binnen de organisatie. srajab@impulskerkrade.nl

Groet, Jolanda Janssen